NIVELLS DE DIFICULTAT

Aquest és un apartat important i que hem de tenir en compte. Tenir un nivell mínim per l’activitat contractada és bàsic i d’això dependrà en gran part, al bon desenvolupament de la jornada.

Les activitats exposades en aquest web estan catalogades amb 3 nivells de dificultat tenint en compte la dificultat tècnica i física: baix, mig i avançat.

ALPINISME

Per classificar les ascensions o vies d’alpinisme, el sistema de graduació francès es basa en la dificultat del conjunt total de la via (aproximació, ascens i descens), tenint en compte la longitud, altitud, dificultat tècnica, exposició, compromís, possibilitat de retrocedir, escapatòries, …).

BAIX MIG AVANÇAT
F (Fàcil): Pendents de roca, neu i/o gel amb desnivells moderats, inferiors al 45º, on es progressa per neu a vegades amb piolet. Escalades fàcils fins a IIº, alguns trams en glacera amb esquerdes.

PD (Poc Difícil): Pendents de roca, neu i/o gel amb desnivells forts superiors a 45º, on podem pujar caminant. Arestes i crestes estretes i aèries. Escalada de certa dificultat fins a IIIº. Glaceres amb esquerdes. L’ús de la corda pot ser necessari en més d’una ocasió.

PD (Poc Difícil): Pendents de roca, neu i/o gel amb desnivells forts superiors a 45º, on podem pujar caminant. Arestes i crestes estretes i aèries. Escalada de certa dificultat fins a IIIº. Glaceres amb esquerdes. L’ús de la corda pot ser necessari en més d’una ocasió.

AD (Una mica Difícil): Pendents llargues de roca, neu i/o gel amb desnivells forts a partir de 50º. Arestes i crestes estretes i aèries. Escalada de dificultat moderada, inclús en terreny vertical fins a IIIº i IVº. Glaciars amb esquerdes on l’ús de la corda es fa obligatori. Necessari tenir experiència prèvia.

AD (Una mica Difícil): Pendents llargues de roca, neu i/o gel amb desnivells forts a partir de 50º. Arestes i crestes estretes i aèries. Escalada de dificultat moderada, inclús en terreny vertical fins a IIIº i IVº. Glaceres amb esquerdes on l’ús de la corda es fa obligatori. Necessari tenir experiència prèvia.

ESCALADA

Els nivells d’escalada en roca els diferenciem segons les tres modalitats principals: esportiva, clàssica i artificial. Fem la classificació basant-nos en la graduació francesa, la més generalitzada. Cal esmentar que el grau de dificultat és subjectiu, i que depèn de diversos factors: el tipus de roca, la inclinació de la paret, el tipus de preses, la longitud de les vies, el grau de compromís…

BAIX MIG AVANÇAT

– Graduació: 4rt grau
– Longitud menys de 150 mts.

– Graduació: 5è grau
– Longitud més de 150 mts.

– Graduació: més de 6a
– Longitud més de 300 mts.

ESQUÍ DE MUNTANYA

BAIX MIG AVANÇAT

– Pendents màximes de 25º.
– Desnivell positiu fins a 600 mts.
– Durada aproximada de 3 – 4 hores.

– Pendents màximes de 35º.
– Desnivell positiu fins a 900 mts.
– Durada aproximada de 6 hores.

– Pendents màximes de 40º.
– Desnivell positiu fins a 1200 mts.
– Durada aproximada de 8 hores.

Uneix-te als nostres grups de Whatsapp

Fes click sobre el grup que t’interessi i connecta amb Somguies.cat

SORTIDES HIVERNALS

SORTIDES ESTIVALS

SORTIDES ESCALADA

SORTIDES BICICLETA